پردازنده نسل دهمی Core i5 اینتل با ۶ هسته و ۱۲ ترد رؤیت شد

بعد از فاش شدن مشخصات منتسب به پردازنده‌ی نسل دهمی Core i3 اینتل، ساعاتی پیش شاهد افشای جزئیات مربوط به مدل قدرتمندتر پردازنده‌های نسل دهمی این شرکت یعنی Core i5 بودیم.

براساس جدیدترین شایعه‌ها، اینتل قصد دارد پشتیبانی از مالتی تردینگ را به پردازنده‌ی Core i5 نسل دهمی سری کامت لیک (Comet Lake) بیاورد. مدارک مربوط به پشتیبانی Core i5 نسل دهم از مالتی تردینگ از سوی دیتابیس Sisoftware فاش شده‌اند. در همین دیتابیس شاهد فاش شدن مشخصات فنی منتسب به پردازنده‌ی موردبحث نیز بودیم.

گرچه از پردازنده‌ی جدید اینتل به‌طور مستقیم با نام Core i5 یاد نشده است، اما در فهرست فاش‌ شده از طریق دیتابیس Sisoftware شاهد پردازنده‌ای با ۶ هسته‌ی پردازشی و ۱۲ ترد هستیم. این حقیقت را نباید فراموش کرد که اینتل پردازنده‌های متعددی را با ۶ هسته روانه‌ی بازار کرده است که از میان آن‌ها می‌توانیم به Core i7-8700K و Core i7-8086K اشاره کنیم. افزون بر این موارد، اینتل مدتی پیش پردازنده‌های نسل دهمی مخصوص نوت‌بوک‌ها را با ۶ هسته و ۱۲ ترد معرفی کرده بود که این پردازنده‌ها نیز عضو خانواده‌ی کامت لیک هستند. 

تفاوت مهم بین پردازنده‌ی جدید اینتل با موارد یادشده در بخش نهایی پاراگراف بالا، این است که پردازنده‌ی موردبحث مخصوص رایانه‌های دسکتاپ بوده و روی پلتفرم ECS H470-SF110 موردآزمایش قرار گرفته است. خاطرنشان می‌‌کنیم که تراشه‌ی موردبحث از ۶ هسته‌ی پردازشی در کنار ۱۲ ترد بهره می‌گیرد.

در حال حاضر تنها به فرکانس پردازشی پایه‌ی این تراشه اشاره شده است (۲/۰ گیگاهرتز) که نشان می‌دهد احتمالا تراشه‌ی جدید Core i5 در سری ES جای می‌گیرد؛ تراشه‌های ES آن دسته از تراشه‌های اینتل هستند که هنوز به مراحل پایانی تولید نرسیده‌اند و به‌نوعی نسخه‌ی آزمایشی محسوب می‌شوند. 

افزون بر موارد یادشده، ظاهرا پردازنده‌ی نسل دهمی Core i5 اینتل قرار است به ۳ مگابایت کش سطح دوم (L2 Cache) و ۱۲ مگابایت کش سطح سوم (L3 Cache) مجهز شود. 

پردازنده Core i5 نسل دهمی اینتل / Intel Core i5 Comet Lake

پیش‌تر شایعات مختلفی را شنیده بودیم که براساس آن‌ها اینتل قصد دارد در تمامی مدل‌های پردازنده‌های نسل دهمی‌اش از مالتی تردینگ استفاده کند؛ جزئیات فاش‌شده‌ی منتسب به پردازنده‌ی نسل دهمی Core i5 باری دیگر مهر تأییدی بر این شایعات می‌زنند. با این حساب پردازنده‌های سری Core i3 جدید اینتل از ۴ هسته‌ی پردازشی در کنار ۸ ترد بهره خواهند گرفت، مدل‌های Core i5 به ۶ هسته‌ی پردازشی و ۱۲ ترد مجهز خواهند شد، پردازنده‌‌های Core i7 نسل دهمی از ۸ هسته‌ی پردازشی و ۱۶ ترد بهره‌مند خواهند بود و نهایتا پردازنده‌های نسل دهمی Core i9 از ۱۰ هسته‌ی پردازشی و ۲۰ ترد استفاده خواهند کرد. 

موارد یادشده در بالا، به‌طور خلاصه به این معنی هستند: پردازنده‌‌ی نسل دهمی Core i3 اینتل قرار است جایگزین پرچم‌دار نسل هفتمی دسکتاپ شود؛ پردازنده‌‌ی نسل دهمی Core i5 جایگزین پردازنده‌‌ی پرچم‌دار نسل هشتمی خواهد شد؛ پردازنده‌‌ی نسل دهمی Core i7 جایگزین پرچم‌دار پردازنده‌های نسل نهمی یعنی Core i9 خواهد شد تا نهایتا پردازنده‌ی نسل دهمی Core i9 به‌عنوان قدرتمندترین پردازنده‌ی سری Core ساخته‌شده توسط اینتل شناخته شود و جدیدترین پرچم‌دار این شرکت لقب گیرد. 

با نگاهی کلی به مشخصات پردازنده‌های نسل دهم به این نتیجه می‌رسیم که این خانواده از پردازنده‌های مرکزی، خانواده‌ای بسیار قدرتمند به‌شمار می‌آید. این موضوع به‌خصوص هنگام مشاهده‌ی سرعت کلاک پردازنده‌ها که به‌لطف لیتوگرافی ۱۴ نانومتر+++ به‌دست آمده‌اند، خودش را نشان می‌دهد. افزون بر این موارد، پردازنده‌های جدید اینتل همچنان از لحاظ IPC (دستور‌العمل در سیکل) اندکی بهتر از پردازنده‌های سری رایزن AMD هستند.

پردازنده intel Core i9-9900KS

طبق عقیده‌ی برخی کارشناسان، در حالت کلی پشتیبانی پردازنده‌ی نسل دهمی Core i3 از مالتی تردینگ اتفاقی مثبت و خوب به‌شمار می‌آید، اما در هر صورت نباید فراموش کنید که بیشتر درآمد اینتل همواره از فروش پردازنده‌های سری Core i5 و Core i7 به‌دست آمده است. با درنظرگرفتن معرفی و عرضه‌ی پردازنده‌های خانواده‌ی رایزن ۳۰۰۰ شرکت AMD و همچنین برخی مشکلات اینتل در زمینه‌ی تأمین قطعات پردازنده‌های جدیدش، احتمالا موضوع یادشده درمورد درآمد اینتل از پردازنده‌های Core i5 و Core i7 دیگر ادامه‌دار نخواهد بود.

براساس ادعای کارشناسان، پردازنده‌های مرکزی رایزن ۶ و رایزن ۷ نسل سوم AMD توانسته‌اند به‌طور کامل از لحاظ عملکرد، پردازنده‌های هم‌رده‌ی اینتل را پشت سر بگذارند. بااین‌حال اگر اینتل قیمت‌‌ مناسبی را برای پردازنده‌های جدیدش تعیین کند، تراشه‌های Core i5 و Core i7 پتانسیل این را دارند که باری دیگر به محصولی محبوب در بین کاربران تبدیل شوند. 

با فرض اینکه اینتل بخواهد سیاست‌های قیمت‌گذاری همیشگی‌اش را در پردازنده‌های جدید اعمال کند، می‌توانیم حدس‌هایی را در این زمینه مطرح کنیم. بر همین اساس پیش‌بینی می‌کنیم اینتل بخواهد پردازنده‌ی نسل دهمی Core i9 خودش را که از ۱۰ هسته و ۲۰ ترد بهره می‌گیرد، با قیمتی در حدود ۵۰۰ دلار روانه‌ی بازار کند. اینتل مدتی پیش قیمت نهایی پردازنده‌ی HEDT (پرچم‌دار سطح‌بالای دسکتاپ) جدید خود یعنی Core i9-10900X را ۵۹۰ دلار اعلام کرد؛ این پردازنده نیز برای پردازش وظایف مختلفی که به آن محول می‌شود از ۱۰ هسته‌ی پردازشی در کنار ۲۰ ترد استفاده می‌کند. 

intel

پردازنده‌ی Core i9-10900X اینتل دارای حداکثر ۴/۷ گیگاهرتز فرکانس پردازشی بوست است و از ۱۳/۷۵ مگابایت کش سطح سوم بهره می‌گیرد؛ افزون بر موارد یادشده، تراشه‌ی موردبحث دارای توان طرای حرارتی (TDP) معادل ۱۲۵ وات است.

اینتل قیمت به‌نسبت بالایی را برای پرچم‌دار پیشین HEDT خودش که از ۸ هسته بهره می‌گرفت تعیین کرد. این پردازنده که از آن با نام Core i7-7820X یاد می‌شود، ۶۰۰ دلار قیمت داشت و مدل معمولی آن با قیمت ۴۸۰ دلار عرضه شده بود. با درنظرگرفتن همین موضوع می‌توانیم انتظار داشته باشیم که اینتل بخواهد پردازنده‌‌ی رده‌بالای جدیدش را با قیمتی رقابتی عرضه کند تا این محصولات بتوانند عملکرد خوبی در بازار در برابر AMD Ryzen 9 3900X از خود نشان دهند. در این بین حتی پردازنده‌ی Core i9-9900X که در دسته‌ی پردازنده‌های HEDT نیز جای می‌گیرد قیمت بسیار بالایی دارد (۹۰۰ دلار).

مشخصات فنی مربوط به پردازنده‌های نسل دهمی خانواده‌ی کامت لیک اینتل اخیرا توسط برخی منابع فاش شده‌اند که تمامی آن‌ها را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. مشخصات یادشده در جدول زیر همگی براساس شایعات ذکر شده‌اند و رسمی نیستند:

مشخصات فنی غیررسمی منتسب به پردازنده‌های نسل دهمی خانواده‌ی کامت لیک اینتل
نام پردازنده‌ی مرکزی (CPU)لیتوگرافیتعداد هسته / تعداد تردفرکانس پردازشی پایهفرکانس پردازشی بوست (تک هسته‌ای)واحد پردازش گرافیکیمیزان حافظه‌ی کشتوان طراحی حرارتی (TDP)قیمت عرضه به بازار
Intel Core i9-10900KF ۱۴ نانومتر+++ ۱۰ / ۲۰ ۳/۴ گیگاهرتز ۵/۲ گیگاهرتز نامشخص ۲۰ مگابایت ۱۰۵ وات ۴۹۹ دلار آمریکا
Intel Core i9-10900F ۱۴ نانومتر+++ ۱۰ / ۲۰ ۳/۲ گیگاهرتز ۵/۱ گیگاهرتز نامشخص ۲۰ مگابایت ۹۵ وات ۴۹۹ دلار آمریکا
Intel Core i9-10800F ۱۴ نانومتر+++ ۱۰ / ۲۰ ۲/۷ گیگاهرتز ۵/۰ گیگاهرتز نامشخص ۲۰ مگابایت ۶۵ وات ۴۰۹ دلار آمریکا
Intel Core i7-10700K ۱۴ نانومتر+++ ۸ / ۱۶ ۳/۶ گیگاهرتز ۵/۱ گیگاهرتز UHD 730 ۱۶ مگابایت ۹۵ وات ۳۳۹ دلار آمریکا
Intel Core i7-10700 ۱۴ نانومتر+++ ۸ / ۱۶ ۳/۱ گیگاهرتز ۴/۹ گیگاهرتز UHD 730 ۱۶ مگابایت ۶۵ وات ۲۹۹ دلار آمریکا
Intel Core i5-10600K ۱۴ نانومتر+++ ۶ / ۱۲ ۳/۷ گیگاهرتز ۴/۹ گیگاهرتز UHD 730 ۱۲ مگابایت ۹۵ وات ۲۶۹ دلار آمریکا
Intel Core i5-10600 ۱۴ نانومتر+++ ۶ / ۱۲ ۳/۲ گیگاهرتز ۴/۸ گیگاهرتز UHD 730 ۱۲ مگابایت ۶۵ وات ۲۲۹ دلار آمریکا
Intel Core i5-10500 ۱۴ نانومتر+++ ۶ / ۱۲ ۳/۱ گیگاهرتز ۴/۶ گیگاهرتز UHD 730 ۱۲ مگابایت ۶۵ وات ۱۹۹ دلار آمریکا
Intel Core i5-10400 ۱۴ نانومتر+++ ۶ / ۱۲ ۳/۰ گیگاهرتز ۴/۴ گیگاهرتز UHD 730 ۱۲ مگابایت ۶۵ وات ۱۷۹ دلار آمریکا
Intel Core i3-10350K ۱۴ نانومتر+++ ۴ / ۸ ۴/۱ گیگاهرتز ۴/۸ گیگاهرتز UHD 730 ۹ مگابایت ۹۱ وات ۱۷۹ دلار آمریکا
Intel Core i3-10320 ۱۴ نانومتر+++ ۴ / ۸ ۴/۰ گیگاهرتز ۴/۷ گیگاهرتز UHD 730 ۹ مگابایت ۹۱ وات ۱۵۹ دلار آمریکا
Intel Core i3-10300 ۱۴ نانومتر+++ ۴ / ۸ ۳/۸ گیگاهرتز ۴/۵ گیگاهرتز UHD 730 ۹ مگابایت ۶۲ وات ۱۴۹ دلار آمریکا
Intel Core i3-10100 ۱۴ نانومتر+++ ۴ / ۸ ۳/۷ گیگاهرتز ۴/۴ گیگاهرتز UHD 730 ۷ مگابایت ۶۲ وات ۱۲۹ دلار آمریکا

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی در این زمینه دارید؟





تاريخ : سه شنبه 30 مهر 1398برچسب:, | | نویسنده : مقدم |